Jäsenmaksu & jäsenmaksuvapautus

Partiota kuvataan useasti edulliseksi harrastukseksi. Tietoa partion jäsenmaksusta löydät täältä. Tiivistettynä partion jäsenmaksu on n. 60 € vuodessa ensimmäiseltä perheen jäseneltä ja muilta alle 17-vuotiailta n. 50 €.

Teiska-Partio kerää partion jäsenmaksun yhteydessä omilta jäseniltään erillisen 8 € jäsenmaksun mm. merkkikulujen kattamiseen. Teiska-Partion jäsenmaksu sisältyy siis saamaasi partion jäsenmaksuun.

Jäsenmaksun maksettuasi saat osallistua ryhmäsi kokouksiin ja sinulle tulee kotiin sekä Suomen Partiolaisten Partio-lehti että Hämeen Partiopiirin Täplä-lehti. Jäsenmaksu sisältää myös partiovakuutuksen. Partion jäseneduista voit lukea lisää Suomen Partiolaisten nettisivuilta.

Retkistä ja pidemmistä leireistä kerätään erillinen osallistumismaksu. Osallistumismaksuilla katetaan ruoka- ja materiaalikustannuksia. Ryhmien omat viikonloppuretket maksavat yleensä 5-20 € ja lippukunnan yhteinen joulukuussa järjestettävä adventtileiri 20-30 €. Kesäleirin hinnat vaihtelevat suuresti riippuen minkä tyyppisestä tapahtumasta on kyse. Lippukunnan omien kesäleirien hinta on n. 10 € / leirivuorokausi, piirin ja Suomen Partiolaisten järjestämien suurleirien hinnat liikkuvat noin 100 € – 250 € välillä. Teiska-Partio maksaa jäsentensä osallistumismaksun partiotaitokilpailuihin ja suurimpaan osaan koulutuksista, tapahtumien osallistumismaksut osallistuja maksaa itse.

Partion jäsenmaksusta on mahdollista hakea vapautusta taloudellisiin syihin perustuen suoraan Suomen Partiolaisilta, tarkemmat ohjeet heidän nettisivuillaan.  Suurleireille voi monesti hakea stipendejä, näistä tiedotetaan tarkemmin kunkin tapahtuman yhteydessä. Jos toimintaa osallistuminen on haastavaa taloudellisista syistä johtuen, ota rohkeasti yhteyttä omaan johtajaasi tai muuhun johtajaan!

Partiolaisen tunnusmerkki on partiohuivi, joka maksaa Teiska-Partion huivimerkin kanssa 12 €. Aloittaessaan partion sudenpennut eli 7-9 vuotiaat partiolaiset eivät vielä tarvitse hienoja retkeilyvälineitä. Muoviset ruokailuvälineet kangaspussissa, lapselle sopiva puukko ja tavallinen makuupussi sekä -alusta riittävät pitkälle retkeillessä.

Kolmannen vuoden sudenpennut ja sitä vanhemmat retkeilevät myös haastavammissa olosuhteissa. Tällöin kannattaa panostaa kunnolliseen rinkkaan ja lämpimään talvimakuupussiin.