Sudenpennut

Sudenpennut 7-9 v.

Sudenpennut on partion ensimmäinen ikäkausi. Sudenpenturyhmää kutsutaan laumaksi, ja laumaa johtaa aina aikuinen akela. Sudenpentuaikana opitaan ryhmässä toimimista ja partion perustaitoja.
 

Sudenpentujen varusteista:

Sudenpentujen pakollisia varusteita ovat partiohuivi ja sudenpentujen kirja. Sudepentujen partioasuun kuuluu huivin lisäksi partiopaita ja tummat housut/hame, ja tummat kengät. Partioasusta ja merkeistä löydät lisätietoa täältä. Virallisen partiopaidan voi ostaa Scandinavian Outdoorista, mutta mikä tahansa tummansininen collegepaita, neulepaita tai trikoopaita käy hyvin.

Retkiä varten sudenpennut tarvitsevat muoviset ruokailuvälineet, joita säilytetään kangaspussissa, jotta astiat kuivuvat hyvin tiskauksen jälkeen. Juomapullo ja istuinalusta ovat myös tärkeitä retkivarusteita. Sudenpennun puukko on tärkeä olla lapsen käteen sopivan kokoinen, siinä on suositeltavaa olla sormisuojus, ja sen tulee ehdottomasti olla terävä. Tylsällä puukolla sattuu helpommin haavereita. Kärki voi olla pyöristetty. Puukko käytetään partiossa vain johtajan valvonnassa. Yöretkillä tarvitaan lisäksi makuupussi ja makuualusta.