Keitä ovat Pihkatassut?

Pihkatassut ovat aloittaneet partion tammikuussa 2019. Ryhmässämme on tällä hetkellä 15 sudenpentua, 5 tyttöä ja 10 poikaa.

Ensimmäisen kautemme eli kevään 2019 aikana tutustuimme toisiimme, keksimme ryhmällemme nimen ja loimme sille pelisäännöt. Heti helmikuussa osallistuimme Teiska-Partion sudenpentujen yhteiselle Lynx lynx -talviretkelle. Retkellä annoimme partiolupauksen ja saimme partiohuivit kaulaamme! Kevätkauden aikana kokoonnuimme keskiviikkoisin, ja suoritimme kolme taitomerkkiä. Lisäksi osallistuimme Teiska-Partion Yrjön päivä -juhlaan ja Reissu19-partioparaatiin Tampereen keskustassa. Kevään lopussa kävimme vielä Kaikki mukaan 2019 -sudenpentukilpailuissa testaamassa keväällä oppimiamme partiotaitoja. Kesätauolle jäätiin Teiska-Partion Junior Forest Chef -sudenpentuleirin jälkeen. Leirillä opeteltiin retkeilytaitoja ja etenkin ruuanvalmistusta leirillä, ja leirillä suoritettiinkin vielä Leirikokki-taitomerkki.

Syyskaudella 2019 Pihkatassujen määrä kasvoi kevään 9 sudenpennusta 11 innokkaaseen 2.-luokkalaiseen. Syksyllä teimme ryhmällemme uudet pelisäännöt sekä läsnäolotaulun ja tutustuimme suunnistamiseen ja karttamerkkeihin. Osallistuimme heti syksyn alussa yhdessä Sudentassujen kanssa Teiska-Partion sudenpentujen Panda-syysretkelle ja lokakuun alussa Teiska-Partion yhteiseen aloitustapahtumaan, jossa uudet Pihkatassut antoivat partiolupauksen. Syksyllä suoritimme Suunnistus-merkin lisäksi kaksi muutakin taitomerkkiä. Osallistuimme myös Lysti-sydenpentutapahtumaan Ylöjärvellä, jossa laulettiin ja rakennettiin Pihkatassuille oma rumpu! Syksyllä aloitettiin Pihkatassujen oman lipun tekeminen, joka jäi vielä viimeisteltäväksi vuonna 2020. Ennen joulua myytiin ahkerasti partiolaisten adventtikalentereita, järjestettiin vielä yhdessä Sudentassujen kanssa yhteislauluilta Kotilinnassa ja lähdettiin vielä Teiska-Partion perinteiselle adventtileirille, jossa tutustuttiin muihin Teiska-Partion jäseniin.

Vuosi 2020 startattiin erilaisiin työkaluihin tutustumisella. Valitsimme edeltävänä syksynä kevään 2020 taitomerkeiksi Rakentelu- ja Media-jäljet. Aloitimme Rakentelu-jäljellä ja ryhdyimme rakentamaan itse omia naulakoita. Jatkoimme myös Pihkatassujen lipun valmistamista siinä toivossa, että se saataisiin kevään tapahtumiin ja kesäleirille mukaan. Helmikuussa osallistuimme Teiska-Partion sudenpentujen Ennen vanhaan -talviretkelle. Maaliskuussa siirryttiin etäpartioon, ja naulakoiden rakentelu sai hetkeksi jäädä. Jatkoimme partiota niin, että halukkaat tekivät kotoa käsin itse mm. Media-jälkeen kuuluvia tehtäviä. Pidimme kevään aikana muutamia etäkokouksia, ja se vasta olikin kivaa, kun sai nähdä muita Pihkatassuja pitkästä aikaa. Keskeneräiset naulakot saatiin myös lopulta kotiin, jossa jokainen jatkoi sen työstämistä haluamallaan tavalla.

Koronakevään aikana ahkerimmat Pihkatassut suorittavat Kotikolona-merkin. Koronakevään jälkeen jälkeen odotettiin jo kovasti kesäleiriä. Kesäleirille päästiin lopulta osallistumaan, vaikkakin koronan vuoksi päiväleirille, joka järjestettiin yhdessä Aitolahden Hirviveikkojen kanssa. Syyskausi päästiin onneksi aloittamaan melko ”normaaleissa” olosuhteissa, ja koloillat saivat jatkua turvallisuusohjeiden rajoissa.

Syyskaudella 2020 jädenmäärämme kasvoi 11 sudenpennusta 15:een, ja sudariryntäyksen vuoksi jouduimme  julistamaan ryhmän olevan täynnä! Syyskaudella 2020 suoritimme Ympäristönsuojelu- ja Kotikokki-merkit. Olisimme osallistuneet Hämeen piirin sudenpentujen partiotaitokisoihin, mutta ikäväksemme ne peruttiin viime hetkellä. Samoin jouduttiin tekemään Teiska-Partion sudenpentujen yhteiselle syysretkelle. Koronasta huolimatta pääsimme kuitenkin myymään jouulukampanjan tuotteita ja osallistumaan Teiska-Partion perinteiselle adventtileirille.

Pihkatassuilla on Facebook-sivu, jota päivitetään varsin epäsäännöllisesti, mutta silloin tällöin kuitenkin.