Pihkatassujen etätehtävät 16.3.-13.5.

Partiotoiminta on tauolla loppukevään ajan. Pihkatassut voivat tästä huolimatta osallistua partiotoimintaan ja saada Media-taitomerkin tekemällä halutessaan merkkiin kuuluvia tehtäviä itse ja osallistumalla Pihkatassujen etäkokouksiin.

Joka viikolle julkaistaan viikottain omat tehtävät tällä sivulla. Tehtäviä ei tarvitse tehdä juuri keskiviikkona (normaalina kokouspäivänä) eikä edes samalla viikolla vaan niitä voi halutessaan tehdä koko ”etäpartiojakson” ajan.

Osa tehtävistä on merkitty tähdellä (*). Tähdellä merkityt ovat valinnaisia tehtäviä niille, jotka innostuvat tekemään enemmän. Media-taitomerkin voi saada, vaikka ei tekisi tähdellä merkittyjä valinnaisia tehtäviä, mutta ”tähtitehtävät” liittyvät myös media-aiheeseen ja niistä voi olla joskus apua muissa tehtävissä.

Pihkatassut ovat keväällä 2020 valinneet tehtävät taitomerkit itse. Media-taitomerkissä harjoitellaan ja tutustutaan erilaisiin medioihin turvallisesti. Tavoitteena on tutustua erityisesti sähköiseen partioviestintään ja siihen, miten internettiä käytetään turvallisesti. Taitomerkin tarkemmat sisällöt löytyvät täältä.

Joissain tehtävissä voidaan tarvita avuksi puhelinta, joissain internettiä ja joissain taas riittää perinteinen kynä ja paperi. Tehtäviä varten kannattaa varata oma vihko tai vaikka paperi, jotta kaikki paperille tulevat tehtävät löytyvät samasta paikasta.

 

TEHTÄVÄT: (uusin ylimpänä)

VK 19 (ke 6.5.): Kotikolona-merkki

 • Voit harrastaa partiota tekemällä hämäläisten partiolaisten yhteisen kotikolona-merkin tehtäviä. Kotikolona-tehtäviä tehneet ja merkin suorittaneet saavat uuden kotikolona-merkin partiopaitaansa. Tutustu tehtäviin täällä.

 

VK 18 (ke 29.4.): Etäkokous Zoomissa

 • Ei erillisiä tehtäviä

 

VK 17 (ke 22.4.): Partioviikko!

Tehtävä 1:

 • Hiphei! On partioviikko! Silloin voit pitää partiohuivia kaulassa ihan niin paljon kuin haluat: kotona, (etä)koulussa, ulkoillessa, ihan missä vain! Käytä partiohuivia ja muista myös kertoa uteliaille, että nyt vietetään partioviikkoa.

Tehtävä 2:

 • Osallistu torstaina 23.4. klo 18.00 Tepan Yrjönpäiväjuhlaan Youtubessa! Yrjönpäiväjuhlassa palautellaan mieleen Pyhän Yrjön tarina ja kuullaan mm. ketkä kaikki saavat tänä vuonna uusia merkkejä ommeltavaksi partiopaitaan! Saatat nähdä juhlassa myös tuttuja kasvoja… 😉 Videolinkki juhlaan tulee huoltajan sähköpostiin torstaina, ja juhla on nähtävissä vielä sen jälkeenkin vielä viikon ajan. Lisäinfoa Tepan Yrjönpäiväjuhlasta täällä.

 

VK 16 (ke 15.4.): Keskeneräisten töiden nouto normaaliin kokousaikaan

Tehtävä 1:

 • Tee keskeneräinen rakennustyö loppuun haluamallasi tavalla.  Jos mahdollista, niin käytä työssäsi ruuveja ja joko ruuvimeisseliä tai porakonetta.

 

Tehtävä 2* (valinnainen):

 • Huivihaaste: testaa, oletko yhtä taitava kuin akelasi! Osallistu partiolaisten huivihaasteeseen! Pyydä vanhempiasi näyttämään huoltajien WhatsApp-ryhmästä akelan lähettämä video ja testaa osaatko sinä! 😉

 

VK 15 (ke 8.4.): Hiljainen viikko

 • Ei etätehtäviä

 

VK 14 (ke 1.4.): Etäkokous Zoomissa

 • Ei erillisiä tehtäviä

 

VK 13 (ke 25.3.): Earth Hour

Tehtävä 1:

 • Tällä viikolla vietetään Earth Hour -tapahtumaa lauantaina 28.3. klo 20.30-21.30. Earth Hour on maailmanlaajuinen ilmastotapahtuma, jolloin ihmiset ympäri maailmaa sammuttavat kotoaan kaikki valot yhden tunnin ajaksi! Tällä viikolla voit pitää oman Earth Hour:n lauantaina tai jonain toisena päivänä jos niin haluat. Sammuta kotoa kaikki valot tunnin ajaksi. Voit kokeilla valojen sammuttamisen lisäksi myös sitä, että sammutat kaikki elektroniset laitteet tunniksi. Olemme viime aikoina kaikki saaneet paljon ruutuaikaa, joten sekä ilmastolle että mielelle tekee hyvää olla välillä teknologian tavoittamattomissa! Lisätietoa Earth Hour:sta voit lukea täältä.

 

VK 12 (ke 18.3.): Kuvia

Tehtävä 1* (valinnainen):

 • Tarvitset: kirjoja, lehtiä, kynän ja paperia
 • Tutki kotoa löytyviä kirjoja ja lehtiä, ja pohdi millaisia kuvia niistä löytyy. Voit tutkia vaikka koulukirjoja, sanomalehtiä ja mainoksia. Mitä kuvissa on? Onko niissä ihmisiä, esineitä tai maisemia? Onko kuvat otettu kaukaa vai läheltä? Entä mikä on mielestäsi hienoin kuva, jonka löydät? Kirjoita paperille, mistä mielestäsi hienoin kuva löytyi ja miksi se on kaikkein hienoin.

Tehtävä 2:

 • Tarvitset: puhelin, jossa on toimiva kamera, vanhemman apua
 • Ota puhelimella kuva, jossa näkyy jotain kivaa, mitä olet tällä viikolla tehnyt. Kuvassa voi olla asioita, esineitä tai eläimiä, mutta siinä ei saa näkyä ihmisiä. Lähetä kuva vanhempien avustuksella Pihkatassujen vanhempien WhatsApp-ryhmään. Voit halutessasi kirjoittaa kuvan yhteyteen viestiksi, mitä kuva esittää. Voit pyytää kuvaamiseen apua sisaruksilta tai vanhemmilta. Pyydä myöhemmin vanhempia näyttämään, millaisia kuvia muut ovat ottaneet. Saattaa olla, että törmäät kuviin myös vielä seuraavissa tehtävissä.