Pihkatassujen etätehtävät 16.3.-15.4.

Partiotoiminta on tauolla 15.4. asti. Pihkatassut voivat tästä huolimatta saada kevään lopussa Media-taitomerkin tekemällä halutessaan merkkiin kuuluvia tehtäviä itse. Joka viikolle julkaistaan viikottain omat tehtävät tällä sivulla.

Tehtäviä ei tarvitse tehdä juuri keskiviikkona (normaalina kokouspäivänä) eikä edes samalla viikolla vaan niitä voi halutessaan tehdä koko ”etäpartiojakson” ajan. Jos etäpartio jatkuu 15.4. asti, kaikki tehtävät on kuitenkin hyvä tehdä, jotta voi saada Media-merkin, sillä yhdessä emme välttämättä tuon jälkeen ehdi merkkiä tekemään.

Osa tehtävistä on merkitty tähdellä (*). Tähdellä merkityt ovat valinnaisia tehtäviä niille, jotka innostuvat tekemään enemmän. Media-taitomerkin voi saada, vaikka ei tekisi tähdellä merkittyjä valinnaisia tehtäviä, mutta ”tähtitehtävät” liittyvät myös media-aiheeseen ja niistä voi olla joskus apua muissa tehtävissä.

Pihkatassut ovat keväällä 2020 valinneet tehtävät taitomerkit itse. Media-taitomerkissä harjoitellaan ja tutustutaan erilaisiin medioihin turvallisesti. Tavoitteena on tutustua erityisesti sähköiseen partioviestintään ja siihen, miten internettiä käytetään turvallisesti. Taitomerkin tarkemmat sisällöt löytyvät täältä.

Joissain tehtävissä voidaan tarvita avuksi puhelinta, joissain internettiä ja joissain taas riittää perinteinen kynä ja paperi. Tehtäviä varten kannattaa varata oma vihko tai vaikka paperi, jotta kaikki paperille tulevat tehtävät löytyvät samasta paikasta.

 

TEHTÄVÄT:

VK 12 (ke 18.3.): Kuvia

Tehtävä 1* (valinnainen):

  • Tarvitset: kirjoja, lehtiä, kynän ja paperia
  • Tutki kotoa löytyviä kirjoja ja lehtiä, ja pohdi millaisia kuvia niistä löytyy. Voit tutkia vaikka koulukirjoja, sanomalehtiä ja mainoksia. Mitä kuvissa on? Onko niissä ihmisiä, esineitä tai maisemia? Onko kuvat otettu kaukaa vai läheltä? Entä mikä on mielestäsi hienoin kuva, jonka löydät? Kirjoita paperille, mistä mielestäsi hienoin kuva löytyi ja miksi se on kaikkein hienoin.

Tehtävä 2:

  • Tarvitset: puhelin, jossa on toimiva kamera, vanhemman apua
  • Ota puhelimella kuva, jossa näkyy jotain kivaa, mitä olet tällä viikolla tehnyt. Kuvassa voi olla asioita, esineitä tai eläimiä, mutta siinä ei saa näkyä ihmisiä. Lähetä kuva vanhempien avustuksella Pihkatassujen vanhempien WhatsApp-ryhmään. Voit halutessasi kirjoittaa kuvan yhteyteen viestiksi, mitä kuva esittää. Voit pyytää kuvaamiseen apua sisaruksilta tai vanhemmilta. Pyydä myöhemmin vanhempia näyttämään, millaisia kuvia muut ovat ottaneet. Saattaa olla, että törmäät kuviin myös vielä seuraavissa tehtävissä.

 

VK 13 (ke 25.3.): Earth Hour

Tehtävä 1:

  • Tällä viikolla vietetään Earth Hour -tapahtumaa lauantaina 28.3. klo 20.30-21.30. Earth Hour on maailmanlaajuinen ilmastotapahtuma, jolloin ihmiset ympäri maailmaa sammuttavat kotoaan kaikki valot yhden tunnin ajaksi! Tällä viikolla voit pitää oman Earth Hour:n lauantaina tai jonain toisena päivänä jos niin haluat. Sammuta kotoa kaikki valot tunnin ajaksi. Voit kokeilla valojen sammuttamisen lisäksi myös sitä, että sammutat kaikki elektroniset laitteet tunniksi. Olemme viime aikoina kaikki saaneet paljon ruutuaikaa, joten sekä ilmastolle että mielelle tekee hyvää olla välillä teknologian tavoittamattomissa! Lisätietoa Earth Hour:sta voit lukea täältä.

 

VK 14 (ke 1.4.): Turvallista tietoa

 

VK 15 (ke 8.4.): Partio internetissä

 

VK 16 (ke 15.4.): ?