Teiskan Joiku 12/2022

Teiskan Joiku 12/2022 [pdf]

Joulukampanja 2022

Joulukampanja on saatettu onnistuneesti loppuun. Tänä vuonna teimme kampanjalla voittoa yhteensä 2800 €. Tämä on 40 % enemmän kuin viime vuonna. Voitto tullaan käyttämään uusien Trangioiden hankkimiseen lippukunnalle ja retkien, leirien sekä muun toiminnan pyörittämiseen.

Joulukampanjan palkinnot jaetaan vuodenvaihteen jälkeen kokouksissa. Suuri kiitos kaikille myyjille!

Kestävästi partiossa -tunnus

Olemme hakeneet ja meille on myönnetty Kestävästi partiossa -tunnus. Tunnuksen avulla lippukunnan arjessa tehtäviä valintoja voidaan tietoisesti muuttaa kestävämmiksi.

Tunnuksen eri osa-alueet pohjaavat YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja huomioivat niin taloudellisen, sosiaalisen kuin myös ekologisen kestävyyden. Painoarvo tunnuksessa on kuitenkin ekologisella kestävyydellä, jotta partio voisi tehokkaammin vastata nuorten kasvavaan huoleen ilmastonmuutoksesta, sekä tukea partion hiilineutraaliustavoitteita vuoteen 2030 mennessä. Voit lukea lisää tunnuksesta www.partio.fi/nyt/kestavasti-partiossa/

Juhlajoiku on julkaistu!

Teiska-Partio täytti tänä vuonna 45 vuotta. Sen kunniaksi Adventtileirin juhlassa julkaistiin Juhlajoiku perinteisessä paperisessa muodossa.

Lehti on tilattu kaikille jäsenille. Mikäli et saanut vielä omaasi leirillä, voit pyytää sen ryhmänjohtajaltasi!

Adventtileiri 2022 – Hahmot hukassa

Adventtileiri pidettiin tänä vuonna 25.–27.11.2022 Aitolahden vanhalla pappilalla.  Tänä vuonna adventtileirillä autettiin Disneyn studiolla hyllyistään pudonneita hahmoja. Leiriläisten tehtävänä oli viikonlopun aikana auttaa nimensä unohtaneita hahmoja palaamaan takaisin omaan elokuvaansa.

Tarpojien leiri alkoi jo perjantaina yhteisellä ulkoilulla ja leffaillalla. Muut leiriläiset saapuivat lauantaina, jolloin ohjelmassa oli leirimerkin askartelu, jousipyssyjen tekeminen ja selviytymistaitojen harjoittelu karkaamalla tornista (ikkunasta), ylittämällä valtameri (ruohikko) ja sytyttämällä nuotio (ihan oikeasti). Illalla musavisassa leiriläiset pääsivät testaamaan Disney-musiikkitietämyksensä, Maija Poppanen arvuutteli erilaisten hajujen kanssa ja trailerirastilla haettiin vinkkejä koko arvoituksen ratkaisemiseen.

Sunnuntaina leiriläiset etsivät taikalampun, jonka avulla hahmot viimeinkin pääsivät palaamaan takaisin omiin elokuviinsa. Leiri loppui perinteisesti juhlaan, jossa kerrottiin syksyllä suoritetut merkit ja julkaistiin paperinen Juhla-Joiku.

Tulevat tapahtumat

  • 6.12.2022 klo 10 Itsenäisyyspäivän kirkko @ Teiskon kirkko. Osallistumme perinteiseen itsenäisyyspäivän jumalanpalvelukseen. Koko perhe on tervetullut mukaan! Päälle virallinen partioasu, jos sellaisen omistaa. www.teiskapartio.fi/itsenaisyyspaivan-kirkko-2022/
  • 27.12.2022 klo 10 Ekoteko @ Teiskon hautausmaa. Keräämme perinteiseen tapaan palaneet kynttilät pois haudoilta. Myös tänne on koko perhe tervetullut, ei ilmoittautumista. Säävaraus, perumisesta ilmoitetaan tarvittaessa nettisivuilla. www.teiskapartio.fi/ekoteko2022/
  • 9.1.2023 Kevään toiminta alkaa.