Teiska-Partio

Teiskon metsien hu-mi-nois-ta
Teiskan joikujen ku-mi-nois-ta
jokien pauhuista
nuotion sauhuista
voimansa saa
Teiska-Partio
korpien kätköistä kajahtaa

TE-PA!

Teiska-Partio on Teiskossa toimiva partiolippukunta, joka on perustettu vuonna 1977. Jäsenmäärämme on nykyään noin 100.

Olemme yhteislippukunta, eli toimintaamme ovat tervetulleita kaikki sukupuolesta riippumatta. Viikkotoimintamme järjestetään Kämmenniemessä ja toimintaryhmiä on kaikissa partion ikäkausissa. Tarkempaa tietoa viikkotoiminnastamme löydät Ryhmät-välilehdeltä.

Toiminnassamme näkyy luonto ja erähenkisyys. Retkeilemme ahkerasti sekä omalla retkeilyalueellamme Riihilammella että myös muissa kohteissa. Olemme yksi suurimmista Teiskossa nuoristotoimintaa tarjoavista tahoista ja olemme ylpeitä pitkäjänteisestä ja korkeatasoisesta nuorisotoiminnastamme. Teemme myös yhteistyötä Teiskon alueen muiden toimijoiden kanssa ja näymme lähialueen tapahtumissa.

Toimintamme on kaikille avointa ja puoluepoliittisesti sitoutumatonta. Teiska-Partion taustayhteisönä toimii Messukylän seurakunta, mutta toimintaan ovat tervetulleita kaikki uskonnosta riippumatta.

Teiska-Partio on sitoutunut Suomen Partiolaisten Turvallisesti yhdessä -ohjeisiin. Ryhmänjohtajamme ovat käyneet Turvallisesti yhdessä -koulutuksen ja ensiapukoulutuksen.

Teiska-Partiolle myönnettiin Loistolippukunta-tunnus toukokuussa 2017 ja uudelleen syksyllä 2021. Loisto on osoitus lippukunnan toiminnan laadusta. Loiston myöntäminen perustuu lippukunnan ja sen toimintaryhmien toiminnan laadun arviointiin suhteessa partion kasvatustavoitteisiin ja arvopohjaan, partio-ohjelmaan ja partiomenetelmään.

Arvioinnin pohjana on joukko kriteereitä, jotka liittyvät yhteisöllisyyteen ja yksilöllisyyteen, partio-ohjelman toteuttamiseen, laadukkaaseen johtamiseen, sekä lippukunnan viestintään ja organisointiin. Loisto-tunnus on voimassa kerrallaan kolme vuotta, jonka jälkeen arviointi suoritetaan uudelleen.