Kuusenkerkkäsiirappi

Kuusenkerkkäsiirappi aurinkovoimalla

  1. [Tämän teimme jo leirillä] Kerää tuoreita vaaleanvihreitä kuusenkerkkiä ja paina ne tiiviisti lasipurkin pohjalle. Tarvitset kerkkiä noin puoli purkillista. Lisää päälle omaksi kerroksekseen saman verran sokeria. Muista, että kuusenkerkkien keräämiseen tarvitset maanomistajan luvan.
  2. Sulje kansi ja aseta purkki aurinkoiseen paikkaan esim. ikkunalaudalle.
  3. Odota, että kaikki sokeri on sulanut kerkkien läpi. Kerkät muuttuvat rusehtavaksi ja nousevat pintaan. Tämä voi kestää muutamasta päivästä muutamaan viikkoon tai jopa yli kuukauden.
  4. Siivilöi siirappi lasipulloon tai -purkkiin ja säilytä kylmässä. Siirappi säilyy jopa pari vuotta.

Voit käyttää kuusenkerkkäsiirappia muiden siirappien ja hunajan tapaan makeuttajana. Kokeile esimerkiksi lettujen tai jäätelön kanssa. Kuusenkerkkäsiirappia käytetään myös yskänlääkkeenä joko pelkiltään tai kuumaan veteen liuotettuna.